Více

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Fine dining reštaurácie na Bali: Jedlo, ktoré budete chcieť vyzliecť z taniera

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Vyzrajte na tohtoročnú jar. Investujte do piatich nadčasových kúskov

    Jarné oblečenie dokáže často zamotať hlavu. Neustále sa meniace trendy a rovnako premenlivé počasie vedú k nekonečným vnútorným debatám o tom, do ktorých kúskov sa naozaj oplatí investovať. Ukončite vnútorný boj a pridajte tento rok na jar do svojho šatníka päť nesmrteľných kúskov, s ktorými vyzrejete na ranné nerozhodné postávanie pred zrkadlom.

    Ako na znovuobjavený trend skinny jeans? Jediný styling tip je súdnosť

    Či chceme, alebo nie, skinny jeans sú opäť na scéne. Po rokoch dominancie voľných strihov sa módne kyvadlo znova prehuplo a do módy sa vracajú priliehavé siluety. Ale zatiaľ čo široké nohavice pristanú takmer všetkým, skinny jeans sú zradné. Dokážu vyniesť outfit do nebies, alebo naopak nemilosrdne odhaliť to, čo by malo zostať skryté.

    Účes z roku 2025 pohltila nostalgia. „The Christy Cut“ prináša späť 90. roky

    Beauty odborníci majú jasno. Tohtoročné trendy účes na plnej čiare vyhral ten s názvom "Christy Cut". Ide o strih inšpirovaný supermodelkou Christy Turlington, ktorý naplno navracia nádych 90. rokov minulého storočia. Charakteristický je nielen svojou nadčasovosťou a nedbalým chic štýlom, ale aj dôrazom na trendy prirodzenosť i zvýraznené kučery a vlny.

    Štyri tipy pre hybridné účesy. Podržia vás na joge, pri bazéne aj na prechádzke po meste

    S príchodom jari ide často ruka v ruke túžba experimentovať. Klasické drdoly alebo konské chvosty jednoducho nefungujú dostatočne dobre, ale vymyslieť úplne novú kreáciu môže byť príliš ťažké. Inšpirujte sa jarnými účesmi, ktoré si vyžadujú len trochu cviku alebo jednoduchú a šikovnú pomôcku.

    Vpustite jarný vánok. Otvorené okno dodá interiéru vôňu

    Vytrvalé slnečné lúče si nachádzajú cestu do našich domovov a bytov a všetci ich netrpezlivo očakávajú. Jar symbolizuje nové začiatky, čistotu a predovšetkým svieže vône. Okrem čerstvého vzduchu a rozkvitnutých rastlín vám však doma pomôžu aj interiérové vône so sviežimi tónmi. Poslúži vám arabská guma alebo napríklad parfum na pranie.

    Móda v skratke: Tiffany & Co. oslavuje lásku a Paris Hilton vydala svoj 30. parfém

    Šperkársky dom Tiffany & Co. oslavuje spolu s ikonickými herečkami transformujúcu silu lásky. Nemecké značky Rimowa a Mykita spolupracujú na slnečných okuliaroch a Paris Hilton odhalila svoj už 30. parfém. Dizajnér Jeremy Scott navrhne 500 kostýmov pre berlínsku show a Duran Lantink vyhral Woolmark Prize.

    Nič vám už nebude stáť v ceste. Štýlové tenisky na prekonanie kilometrov

    Ak vás čaká v najbližšej dobe dovolenka či väčší výlet, súčasťou príprav by určite mala byť aj voľba vhodnej obuvi. Zdá sa to možno ako nepodstatný detail, ale pokiaľ na vašich cestách radi obdivujete populárne miesta, nachodíte pokojne desiatky kilometrov. Vybrané tenisky by teda mali byť pohodlné a zároveň štýlové. Inšpirujte sa obľúbenými modelmi.

    Obujte si módne jarné topánky. Tohtoročnú teplú sezónu definuje chic aj námornícky štýl

    Na scénu konečne prišla jar. Spolu s ňou sa do popredia dostávajú aj trendy, ktoré určujú tohtoročnú teplú sezónu. Pripravte sa teda na obutie niektorých topánok, ktoré nás v najbližších mesiacoch neopustia. Na piknikoch, jarných prechádzkach a kaviarenských pochôdzkach nás budú sprevádzať najmä kúsky reprezentujúce chic a námornícky štýl.

    Wellness svet má tento rok jasno. Za kráľovnú trendov menoval hydratáciu

    Pitná voda ešte nikdy nebola taká sexy. Svet wellness tento rok vyzdvihol hydratáciu do popredia. Jej rituál už teda nezahŕňa len módny hrnček alebo fľašu. Namiesto toho zahŕňa celý rad "nevyhnutných" doplnkov, od elektrolytov cez rôzne príchute až po jedlé trblietky. Sociálna sieť TikTok tak z tejto rutiny urobila nový trend, bez ktorého sa nezaobídete.

    Móda v skratke: Julia Garner septembra v Gucci a Louboutin objavuje svet okuliarov

    Prvý aprílový deň priniesol niekoľko nových kampaní. Britská značka Mulberry plánuje špeciálnu kolekciu výrobkov pre psov. Ikonický návrhár obuvi Christian Louboutin pre zmenu ponúkne svoju prvú líniu slnečných okuliarov. Módny dom Gucci oslavuje 104. výročie výroby hodvábu projektom, v ktorom zažiari Julia Garner. Bulgari vycestuje na podujatie Hodinky a zázraky a TikTok Shop rozširuje svoju pôsobnosť.

    Módny priemysel na križovatke. Svet luxusu čelí hrozbe rastúcich ciel

    Začiatkom tohto roka analytici očakávali, že luxusný priemysel sa vráti k stabilnému rastu. Na konci prvého štvrťroka však museli svoje pôvodné odhady revidovať. Svet luxusu ohrozuje aj rastúca nacionalistická politika, najmä v Spojených štátoch a Číne. Okrem pretrvávajúcej hospodárskej nestability čelia aj rastúcim clám.

    Podceňované doplnky vedia zažiariť. Štýlové opasky premenia outfit na sofistikované majstrovské dielo

    O dôležitosti doplnkov by v dnešnej dobe už nemali existovať spory. Na prvý pohľad jednoduché prvky vedia často povzniesť celý outfit na inú úroveň, a naopak ich absencia kričí do sveta svojou neúplnosťou. Do kategórie pomocníkov patria aj opasky. Ich funkcia totiž dávno siaha ďaleko za tú čisto praktickú a často vykúzli vytúžený perfektný look.

    Prečo poznať Issey Miyake? Japonská ikona experimentuje so sochami

    issey Miyake je už dlho symbolom nekonvenčného prístupu k móde, kde sa technológia stretáva s umením a tradičné remeslo s budúcnosťou. Japonský návrhár zmenil vnímanie odevu zo statického na dynamický prvok plný formy a experimentov. Dôkazom toho je aj jeho najnovšia línia, ktorá skúma vzťah medzi telom a odevom v podobe sochárskych kreácií.

    Denimu stále vládnu rifle. Džínsovinu však tento rok oblečiete od hlavy až po päty

    Nadčasovou látkou vhodnou do takmer každého šatníka je bez pochyby denim. Materiál pôvodne zamýšľaný pre kovbojov a robotníkov dnes zapĺňa vešiaky obchodov v najrôznejších strihoch a farbách. Dávno pritom nezostáva len pri rifliach, prebojoval sa aj do ďalších oblastí módy. Tohtoročné trendy sú denim experimentom naklonené, nenechajte si ich preto ujsť.

    Zlín ako kolíska mladej českej módy. Areál Svit privítal 13. ročník módnej akcie Dotek

    Baťov továrenský komplex v Zlíne, známy aj pod názvom Svit, ožil 22. marca módnymi prehliadkami. Industriálne priestory privítali návštevníkov 13. ročníka módnej akcie Dotek. Témou charitatívneho podujatia, ktoré viedli študenti Fakulty multimediálnych komunikácií Univerzity Tomáša Baťu, bol Prológ. Pre organizáciu Aliancia žien s rakovinou prsníka sa vyzbierala rekordná suma viac ako 161-tisíc korún.

    Nastavte jari nohy. Nadchádzajúcej sezóne dominujú priehľadné sukne

    Niektoré trendy sotva stihnú zažiariť na módnej scéne, iné jej dominujú niekoľko sezón. Medzi druhý typ obľúbených kúskov patria aj priehľadné sukne. Svetové módne domy ich dominanciu predpovedali už vo svojich kolekciách na minulú jeseň. Zdá sa však, že budú v popredí aj túto jar. Nebojte sa teda ukázať svoje nohy v odvážnom kúsku.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―