Více

    Sledujte nás na Instagrame

    Ak ste uvažovali o tom, že svoj šatník doplníte o klobúk, jeseň je na to ideálny čas. Nielenže vás ochráni pred dažďom a chladom, ale navyše vyzerá štýlovo a elegantne. Predovšetkým sa však nesmiete klobúka báť, ale namiesto toho ho vnímať ako perfektný doplnok.

    Neexistuje dôvod, prečo by klobúk nemal byť dobrým nápadom. Pozdvihne outfit na vyššiu úroveň, dotvorí celkový vzhľad a dokonca zachráni „zlý deň s vlasmi“. Ľahko ho nájdete aj v bežných obchodných reťazcoch a stačí vám jeden alebo dva modely. Získate tým aj pochvalné pohľady, ktoré vždy potešia. Nemáte odvahu? To sa dá ľahko zmeniť.

    Ak ste vo svete klobúkov nováčikom, vyberte si model v neutrálnych farbách

    Filmové hviezdy často nosia pokrývky hlavy v rôznych farbách a tvaroch. Milujú tie pokryté perím, trblietavými ozdobami alebo sieťkou. Ak sa však do tohto druhu extravagantnej módy ešte len púšťate, na začiatku si vyberte neutrálne odtiene. Klobúk sa môže stať dominantným prvkom sám o sebe, takže čierna alebo béžová farba pomôže utlmiť jeho odvážnosť.

    Zdroj: Dior, Brixton

    Ak si trúfate na odvážnejšie farby alebo čierna a béžová nie sú súčasťou vášho bežného šatníka, siahnite po trendovej burgundy, tmavomodrej alebo tmavozelenej. Aj hnedá môže vytvoriť premyslený jesenný outfit. Takéto klobúky skombinujte s farbou topánok alebo hodvábnych nohavíc. Ak sa trápite, zvoľte sendvičovú metódu, vďaka ktorej bude celý vzhľad pôsobiť ucelene.

    Na tvare a veľkosti záleží. Klobúk by mal ladiť k vašej povahe

    Nie je klobúk ako klobúk. Rovnako ako napríklad šaty, aj klobúk má mnoho rôznych typov. V prvom rade by mal váš nový doplnok dobre sedieť. Nemal by vás tlačiť ani vám padať z hlavy, čo ľahko zistíte, keď si ho vyskúšate v obchode. Taktiež si uvedomte, že jemnejším tváram pristanú skôr malé klobúky. Na druhej strane, vyšší muži a ženy zdôraznia svoju ladnosť klobúkom so širokou krempou.

    Zdroj: Ruslan Baginskiy

    Dôležitejšie ako hlava je to, čo je v nej. So sebavedomím vyzerá každý outfit lepšie

    Stará dobrá rada, ktorá nikdy nesklame. Môžete byť krajšia a vaše oblečenie drahšie, ak ale budete chodiť zhrbenie a oči klopiť k zemi, váš celkový vzhľad nikdy nebude ten správny. Preto si užívajte zvedavé pohľady ľudí alebo ich oplácajte úsmevom. Vedomie, že vyzeráte dobre, sa odrazí aj navonok a pomôže vám rýchlo prekonať počiatočnú neistotu.

    Ak sa radi pozeráte na extravagantné klobúky, ktoré nosia modelky slávnych návrhárskych značiek, marcová prehliadka značky Chanel na parížskom týždni módy sa hemžila klobúkmi. Módny dom tak ukázal, že tento kúsok šatníka bude v jesennej sezóne naozaj in. Inšpirujte sa luxusným vzhľadom a hmatateľnou sebadôverou, ktorými sa to na móle len tak hemžilo.

    Zdroje: Dior, Brixton, Ruslan Baginskiy, YouTube

    Naučte sa nosiť klobúk. Vyberte si správny tvar a nezabudnite na sebavedomie

    Módne novinky v skratke: Hugo prepadol Disney a Chanel mieri k jazeru Como

    Hugo Boss naskočil do sviatočného vlaku a oznámil partnerstvo so spoločnosťou Disney, inšpirované filmom The Nightmare Before Christmas. Diane von Furstenberg presťahovala svoju výstavu do Los Angeles a Chanel pozná destináciu ďalšej cruise show. Firma Axiom Space potom spolu s Prada odhalila očakávaný skafander.

    Značka Victoria’s Secret potvrdila svoj comeback. Po šiestich rokoch predstavila svoju ikonickú šou

    Očakávané týždne módy sú síce už dávno za nami, neznamená to však, že je všetkým šou koniec. V utorok to dokázala značka Victoria's Secret, ktorá po šiestich rokoch vrátila na módnu scénu svoju slávnu prehliadku. V porovnaní so svojimi staršími sestrami bola oveľa inkluzívnejšia, a tak zožala značný úspech.

    Topánky môžete nosiť na desiatky spôsobov. Nové kombinácie oživia váš štýl

    Topánky sú jedným z kúskov šatníka, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Nielenže sú úžasne praktické na nadchádzajúcu sezónu, ale vyzerajú aj elegantne a pozdvihnú každý outfit. Z času na čas však môže byť zábavné zmeniť zaužívané spôsoby obliekania a inšpirovať sa nosením jednoduchých čižiem v trochu inom štýle.

    Nenechajte sa zlákať. Jesenné trendy, ktorým je na čase dať zbohom

    Obrátky mikro trendov sa nikdy neprestanú otáčať. Nie je teda vôbec jednoduché vyhnúť sa nutkaniu, že náš šatník nebude kompletný bez kúpy ďalšieho módneho kúsku. Niektoré hity tejto jesene však za styling ani investíciu nestojia. Vyhnite sa nákupu, ktorý budete neskôr ľutovať.