Více

    Sociálne siete rozvírila diskusia o najnovších kozmetických úpravách. Fanúšikovia známych osobností si totiž začínajú všímať ich prekvapivú úspešnosť. Najnovšie fotografie celebrít sú doslova šokujúce. Nevyzerajú na nich len o pár rokov mladšie, ale z roviny stredného veku sa posúvajú až do „dvadsiatky“.

    Plastická chirurgia bola vždy kontroverznou témou. Niektorí ich na slávnych osobnostiach obdivujú a nemôžu sa dočkať tej vlastnej. Iní ohŕňajú nos nad tým, o aké viditeľné úpravy sa väčšinou jedná. Ich moderná podoba však mení všetky pravidlá. Môže totiž priniesť výsledky, ktoré z veku robia abstraktný pojem. Často ide o dystopický pohľad.

    Aspoň taký je záver súčasnej internetovej diskusie týkajúcej sa najmä dvoch celebrít. Fanúšikovia boli zmätení najnovšími fotografiami Lindsay Lohan a Christiny Aguilery. Obe ženy vyzerajú, akoby sa vrátili do svojich dvadsiatich rokov. V skutočnosti však majú 38 a 43 rokov. Ich premena potvrdzuje prechod plastickej chirurgie do novej éry, v ktorej sú takmer na nerozoznanie.

    Na rozdiel od predchádzajúcich zákrokov totiž pôsobí naozaj prirodzene. Na vine je hneď niekoľko dôvodov. Bezpochyby moderné technológie posúvajú veci na nečakanú úroveň. V beauty sfére navyše existuje oveľa väčšie zameranie na skin care. Rovnako jej procedúry a produkty sú tak úspešnejšie. Zákroky navyše podstupujú čím ďalej mladší ľudia, čím proces samozrejme o niečo uľahčia.

    Zákroky sú takmer neviditeľné. Paradoxne priťahujú ešte väčšiu pozornosť

    Tichý luxus kedysi dominoval predovšetkým módnej scéne. Teraz sa však presunul do oblasti plastickej chirurgie. Je jasné, že väčšina zákrokov, ktoré využívajú celebrity, patrí medzi tie najmodernejšie. Na druhej strane sa klasické kozmetické zákroky stali dostupnejšími pre strednú triedu. Otázkou však zostáva, či je takýto posun vôbec potrebný, ba čo viac, či je naozaj taký úspešný.

    @michellesays CHRISTINA AGUILERA TENTOKRÁT JE AKTUÁLNE NEVYHNUTNÁ, akoby dnes vyzerala mladšie ako pred 25 rokmi! Tiež si doslova kúpim akýkoľvek produkt, ktorý odporučí PERIODT #christinaaguilera #christinaaguilaage #fountainofyouth #agingbackwards #greenscreen ♬ originálny zvuk – Michelle

    Aj keď sa súčasnej plastickej chirurgii prisudzuje prívlastok „neodhaliteľná“, stále je jasné, kto ju zaplatil. Veď Lindsay Lohan aj Christina Aguilera vyzerajú až desivo dokonale. Navyše je takmer nemožné rozoznať ich pôvodné črty. Celebrity tak vytvárajú model krásy, podľa ktorého by mali všetci vyzerať takmer identicky. Niektorí však takéto plastické operácie považujú za súčasť feminizmu.

    Podľa nich si žena sama „vyberá“, aký zákrok podstúpi. Takýto argument však ignoruje skutočnosť, že naše rozhodnutia sú založené aj na spoločenských vplyvoch a tlakoch. A to napriek tomu, že si to často ani neuvedomujeme. Žiaľ, stále však platí, že podobná cesta je pre mnohé herečky či speváčky nevyhnutnosťou. V ich odvetví totiž stále platí, že iba muži starnú ako víno.

    Zdroje: Dazed, Daily Mail, Mamma Mia, X, TikTok

    - A word from our sposor -

    spot_img

    Vek ako abstraktný pojem. Plastická chirurgia presahuje hranice dystopie