Více

    Sledujte nás na Instagrame

    Ako všetci vieme, šaty robia človeka! Preto sa dnes ponoríme do sveta princezien a budeme vyberať perfektné rozprávkové šaty. Príležitostí, kedy ich vyniesť, vás totiž čaká celá rada. Festive season je za rohom a po nej nasleduje plesová sezóna. Pripravili sme pre vás teda lookbook zaujímavých a zároveň bežne nositeľných modelov, ktoré navyše zodpovedajú tohtoročným trendom.

    Draho vyzerajúce a luxusné šaty má na konte aj Dolce and Gabbana. Dominujú trblietky a priehľadné materiály

    Tento rok taliansky gigant Dolce & Gabbana okorenil módny svet o veľkú dávku priehľadných materiálov a kryštálov. Napríklad šaty posiaté rubínovými kryštálmi sú doslova must-have. V podobnom komplekte dokonca na show dorazila aj Kim Kardashian. Hranice si Dolce & Gabbana nekladli ani v priehľadnosti. Trendy šaty na prvej fotke preto pôsobia úplne rozprávkovo. Nakoniec máme aj styling tip. Ak si vyberiete šaty len s ramienkami, skúste ich doplniť dlhými rukavicami. U Dolce & Gabbana získate saténové, priehľadné aj čipkované.

    Foto: Dolce & Gabbana

    Nesmrteľnú eleganciu zhmotňuje Saint Laurent. Nebojí sa odhaliť ramená ani chrbát

    Značka Saint Laurent je preslávená svojou nadčasovosťou aj anti-age efektom. U jej šiat to ale platí dvojnásob. Všetky modely totiž pôsobia jednoducho, a predsa majestátne. Aj keď ide o klasické tvary, o elegantnú monumentalitu sa postará materiál a strihy. Tento rok nás Saint Laurent prekvapil skvelou ukážkou toho, ako možno krásne skombinovať a nosiť zvierací vzor. „Tygrové“ šaty na poslednej fotke s odhaleným chrbtom vyzerajú dokonale.

    Foto: Saint Laurent

    Aj Versace vie vytvoriť minimalistické šaty. Čierne šaty dopĺňa drobná Medúza

    Slová Versace a minimalizmus sú absolútnym opakom. V najnovšej zimnej kolekcii nám ale slávna talianska značka predviedla, že vie impozantne pracovať aj s jednoduchosťou. Módna spoločnosť preto ponúka klasické čierne šaty snáď vo všetkých dĺžkach, teda od mini až po maxi. Jednoliatosť potom oživila kovovým ozdobným prvkom s Medúzou. O zvyšok sa postarajú atypické, ale stále elegantné strihy.

    Foto: Versace

    Nenútený luxus skrýva Valentino. Aktuálna kolekcia pripomína zimné kráľovstvo

    Šaty Valentino ako by kopírovali ľad, sneh alebo nočnú oblohu. Pôsobia vznešene, elegantne a až utopicky. Valentino šaty z tohtoročnej ponuky sa hodia k akejkoľvek špeciálnej príležitosti. Na prvý pohľad sa síce zdajú veľmi chladné, ale vieme si ich predstaviť aj v iných ročných obdobiach. Značnú obľubu si značka Valentino našla aj v kravatách, ktoré dokážu outfit nevídaným spôsobom oživiť.

    Foto: Valentino

    Elisabetta Franchi zostáva elegantná a chic. Libuje si aj v coat dresses

    Návrhárka Elisabetta Franchi má svoj nezameniteľný štýl vo forme francúzskej klasiky. Tento rok si hrala rovnako ako väčšina dizajnérov s priehľadnými materiálmi a hojne využívala aj tyl. Špecialitou značky sú ale nesmrteľné coat dress. Každý rok sa objavia u niekoľkých návrhárov, ale Elisabetta si na nich dáva záležať každý rok a vždy ich obohatí o aktuálne trendy.

    Foto: Elisabetta Franchi

    Pre ďalšiu inšpiráciu odporúčame navštíviť instagramový profil Leonie Hanne. Módna influencerka skvelo kombinuje farby a rada experimentuje s tvarmi aj strihmi. Nájdete u nej inšpiráciu pre šaty na večierok, na pracovnú schôdzku, ale aj na čas trávený s priateľmi. Často postuje aj fotografie alebo videá v neočakávanej a zábavnej forme.

    Zdroj: Instagram

    Prežite sviatočnú sezónu ako princezná. Zahaľte sa do šiat s rubínmi, tylom alebo elegantne odhalenými ramenami

    Značka Victoria’s Secret potvrdila svoj comeback. Po šiestich rokoch predstavila svoju ikonickú šou

    Očakávané týždne módy sú síce už dávno za nami, neznamená to však, že je všetkým šou koniec. V utorok to dokázala značka Victoria's Secret, ktorá po šiestich rokoch vrátila na módnu scénu svoju slávnu prehliadku. V porovnaní so svojimi staršími sestrami bola oveľa inkluzívnejšia, a tak zožala značný úspech.

    Topánky môžete nosiť na desiatky spôsobov. Nové kombinácie oživia váš štýl

    Topánky sú jedným z kúskov šatníka, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Nielenže sú úžasne praktické na nadchádzajúcu sezónu, ale vyzerajú aj elegantne a pozdvihnú každý outfit. Z času na čas však môže byť zábavné zmeniť zaužívané spôsoby obliekania a inšpirovať sa nosením jednoduchých čižiem v trochu inom štýle.

    Nenechajte sa zlákať. Jesenné trendy, ktorým je na čase dať zbohom

    Obrátky mikro trendov sa nikdy neprestanú otáčať. Nie je teda vôbec jednoduché vyhnúť sa nutkaniu, že náš šatník nebude kompletný bez kúpy ďalšieho módneho kúsku. Niektoré hity tejto jesene však za styling ani investíciu nestojia. Vyhnite sa nákupu, ktorý budete neskôr ľutovať.

    Páni majú na jeseň jasno. Ich šatník pripomína šatník ich starých otcov

    Táto jeseň prináša pánom jasnú správu. Zabudnite na minimalistické trendy a oversized streetwear strihy. Na scénu sa vracia niečo oveľa zábavnejšie, nostalgickejšie a (priznajme si to) trochu zvláštne. Štýl eklektického dedka si nachádza cestu aj k mladším ročníkom a mení spôsob vnímania pánskeho štýlu.