Více

    Sledujte nás na Instagrame

    Obrátky mikro trendov sa nikdy neprestanú otáčať. Nie je teda vôbec jednoduché vyhnúť sa nutkaniu, že náš šatník nebude kompletný bez kúpy ďalšieho módneho kúsku. Niektoré hity tejto jesene však za styling ani investíciu nestojia. Vyhnite sa nákupu, ktorý budete neskôr ľutovať.

    Baby trenčkot nestojí za reč. O niekoľko mesiacov budú na dne vášho šatníka

    S blížiacou sa jeseňou sa na módnej scéne objavila nová trendová verzia klasického trenčkotu. V porovnaní s originálom je však o niečo „skladnejšia“. Je to len vrchná časť inak dlhého kabátu. To z neho však robí slabú náhradu iných krátkych módnych búnd, ako je napríklad Harrington alebo motorkárska bunda. Typický trenčkot tak nedvíha na vyššiu úroveň, ale skôr ho z nej zhadzuje.

    Zdroj: H&M, Khaite

    Všetko dobré niekedy skončí. Uložte leoparda na zimný spánok

    Zvieracie vzory nepochybne dominujú tohtoročným trendom. S jeho koncom však začínajú pôsobiť dosť unavene, a to predovšetkým v podobe leopardieho printu. Jeho častý výskyt na kabelkách, šatách, bundách či topánkach tak vyvoláva pocit nepríjemného klišé. Pokiaľ sa zvieratiek nechcete na jeseň vzdať, odporúčame prejsť ku cow print, teda na kravskú potlač. Tá ešte nie je tak „prefláknuta“.

    Nadýchané maxi sukne vytvoria dokonalý základný outfit. Pohrajte sa s ich strihmi

    Mikro trendy nás bavia len dovtedy, kým sa neprehupnú do širokého oceánu mainstreamu. Ak ich začneme vídať na každom druhom okoloidúcom, prestaneme sa cítiť jedinečne. To isté si myslíme aj o nadýchaných maxi sukniach, najmä v bielej farbe. Hoci sú skvelé na prechodné obdobie, radšej sa im vyhýbajme. Skúste skôr upnutejší alebo viac neobvyklý strih.

    Zdroj: H&M, Zara

    Capri nohavice začínajú nepríjemne pripomínať Disney éru. Nechajte ich v obchode

    O capri nohaviciach sme sa rozpísali už na jar. Desí nás totiž predstava kombinácií, ktoré by mohli vzniknúť v prípade nesprávneho stylingu. Obzvlášť prepojenie capri nohavíc s dlhšími topmi alebo navrstvenými tričkami nám nepríjemne pripomína Disney postavy, ako je napríklad Hannah Montana. Krok zlým smerom urobíte veľmi ľahko aj s pantaloons, capri nohavicami s čipkami.

    Zdroj: Mango, Revolve

    Vykročte z radu s menej známymi trendmi. Adidas Samba už nikoho neohromí

    Neexistuje snáď nikto, kto by sa s modelom Adidas Samba nezoznámil. Buď už si pár trendy topánok dávno kúpil, alebo po ňom stále túži. Rovnako ony však čoskoro skončia na módnom pohrebisku. Preskúmajte radšej hlbiny internetu a vyberte si niektorú z ďalších módnych, pohodlných a kvalitných topánok. Vo svojom kruhu tak zaručene vyniknete a nebudete pôsobiť ako lacná kópia nejakého influencera.

    @ellie.richards 6 značiek tenisiek, ktoré nie sú Adidas #adidassamba #alohas #sneaker #onitsukatiger #samba #gola #dolcevita #dolcevitashoes #stradivarius #pumapalermo #styleinspo ♬ originálny zvuk – Ellie Richards

    Zdroje: Instagram, TikTok

    Foto:H&M

    Nenechajte sa zlákať. Jesenné trendy, ktorým je na čase dať zbohom

    Značka Victoria’s Secret potvrdila svoj comeback. Po šiestich rokoch predstavila svoju ikonickú šou

    Očakávané týždne módy sú síce už dávno za nami, neznamená to však, že je všetkým šou koniec. V utorok to dokázala značka Victoria's Secret, ktorá po šiestich rokoch vrátila na módnu scénu svoju slávnu prehliadku. V porovnaní so svojimi staršími sestrami bola oveľa inkluzívnejšia, a tak zožala značný úspech.

    Topánky môžete nosiť na desiatky spôsobov. Nové kombinácie oživia váš štýl

    Topánky sú jedným z kúskov šatníka, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Nielenže sú úžasne praktické na nadchádzajúcu sezónu, ale vyzerajú aj elegantne a pozdvihnú každý outfit. Z času na čas však môže byť zábavné zmeniť zaužívané spôsoby obliekania a inšpirovať sa nosením jednoduchých čižiem v trochu inom štýle.

    Páni majú na jeseň jasno. Ich šatník pripomína šatník ich starých otcov

    Táto jeseň prináša pánom jasnú správu. Zabudnite na minimalistické trendy a oversized streetwear strihy. Na scénu sa vracia niečo oveľa zábavnejšie, nostalgickejšie a (priznajme si to) trochu zvláštne. Štýl eklektického dedka si nachádza cestu aj k mladším ročníkom a mení spôsob vnímania pánskeho štýlu.

    Starostlivosť patrí aj tým najväčším pomocníkom. Naučte sa starať o svoje ruky

    Svet krásy už roky bezvýhradne miluje starostlivosť o pleť. Od začiatku tohto roku venuje viac pozornosti aj starostlivosti o vlasy a telo. Zdá sa však, že tento priemysel stále zabúda na našich najväčších pomocníkov, teda ruky. Najmä s príchodom zimy je však viac než potrebné naučiť sa o ne správne starať.