Více

    Sledujte nás na Instagrame

    Trendovými farbami tejto jesene sú nepochybne bordová a olivovo zelená. Naučte sa, ako ich ľahko začleniť do svojho šatníka pomocou kúzla zvaného farebné spektrum. Najlepšie na tejto teórii je, že platí pre všetky odtiene bez výnimky. Kombinovanie farieb sa stane jednoduchou súčasťou každodenného obliekania.

    Farby hrajú v móde dôležitú úlohu a správna kombinácia farieb môže zmeniť celý outfit. Práve znalosť farebného spektra umožňuje vytvoriť takúto kombináciu, vďaka ktorej sa môžete pustiť aj do menej bežných kreácií. Tento princíp platí pre všetky farby, ale jeseň ponúka skvelú príležitosť experimentovať s módnymi odtieňmi tejto sezóny a oživiť svoj šatník.

    Farebné spektrum je jednoduché, ale dokonale účinné. Vyčaruje kontrast a eleganciu

    Medzi trendmi farby tohtoročnej jesene bez pochyby patria burgundy a olivovo zelená. Ide o zemité tóny, ktoré však niekedy môže byť zložité zakomponovať do celkového vzhľadu. Vo väčšine prípadov sa však farebné spektrum riadi zásadami miešania farieb. S jeho pomocou teda môžeme využiť princíp buď doplnkových, alebo analogických farieb.

    Zdroj: Unsplash

    Komplementárne farby sa na farebnom spektre nachádzajú oproti sebe. Ich kombinácia vytvára dynamický kontrast, a preto je vhodná, ak chceme vytvoriť outfit, ktorý upúta pozornosť. Naopak, analogické farby ležia v spektre vedľa seba a majú spoločný základný tón. Vďaka tomu sú harmonické a „čisté“. Ich použitím vznikne jednotný a ucelený outfit.

    Výrazný výsledok zaistí napríklad kombinácia práve burgundy a zelenej. Rovnaký dojem vyvolá aj fialová a žltá. Pastelové odtiene budú tvoriť skôr hravú paletu, zatiaľ čo tmavšie verzie budú odvážne. Príkladom analogického obliekania môže byť burgundy s ružovou, čo zabezpečí eleganciu a ženskosť. Podobne hrejivý dojem prípadne vyvolá aj horčicovo žltá s oranžovou, sú navyše ako stvorené na jeseň.

    Sandwichová metóda nestarne. Trendy farby vynosíte na kabáte aj topánkach

    Vyššie uvedené princípy sa dajú aplikovať rôznymi spôsobmi. Môžete napríklad vziať trendovú jesennú farbu a použiť ju ako dominantnú farbu, napríklad v podobe svetra. Inú môžete zakomponovať v podobe doplnkov, napríklad kabelky. Ďalšou možnosťou je použiť sendvičovú metódu, keď nosíte jednu farbu v hornej a dolnej polovici tela súčasne, napríklad v podobe kabátu a topánok. Druhú potom použijete ako prostriedok outfitu.

    Zobraziť príspevok na Instagrame

    A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

    Skvelou inšpiráciou, ako nešliapnuť vedľa, sú módne prehliadky. Tohtoročné trendy farby vyniesli napríklad modelové na prehliadke jeseň/zima 2024 od Gucci alebo Ferragamo. Tiež Victoria Beckham zahrnula burgundy do svojich najnovších šiat a doplnkov. Módny dom Burberry zase stavil na olivovo zelenú a upevnil tak jej pozíciu v jesennej palete.

    Hlavnou zásadou je nebáť sa kombinovania. Móda má vytvárať radosť a prebúdzať tvorivého ducha, takže neexistuje nič také ako zlý outfit. Maximálne ho večer odhodíte a už sa k nemu nikdy znova nevrátite. Pamätajte, že sebavedomie sa vyzliecť nedá a pokiaľ vo svoj look budete veriť vy, uveria mu aj ostatní. A farebné spektrum vám k tomu určite pomôže.

    Zdroje: Burberry, Gucci

    Zdroje: Unsplash, Instagram, Burberry, Gucci

    Nebojte sa kombinovať trendy jesennej odtiene. Farebné spektrum vám poradí, ako na to

    Značka Victoria’s Secret potvrdila svoj comeback. Po šiestich rokoch predstavila svoju ikonickú šou

    Očakávané týždne módy sú síce už dávno za nami, neznamená to však, že je všetkým šou koniec. V utorok to dokázala značka Victoria's Secret, ktorá po šiestich rokoch vrátila na módnu scénu svoju slávnu prehliadku. V porovnaní so svojimi staršími sestrami bola oveľa inkluzívnejšia, a tak zožala značný úspech.

    Topánky môžete nosiť na desiatky spôsobov. Nové kombinácie oživia váš štýl

    Topánky sú jedným z kúskov šatníka, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Nielenže sú úžasne praktické na nadchádzajúcu sezónu, ale vyzerajú aj elegantne a pozdvihnú každý outfit. Z času na čas však môže byť zábavné zmeniť zaužívané spôsoby obliekania a inšpirovať sa nosením jednoduchých čižiem v trochu inom štýle.

    Nenechajte sa zlákať. Jesenné trendy, ktorým je na čase dať zbohom

    Obrátky mikro trendov sa nikdy neprestanú otáčať. Nie je teda vôbec jednoduché vyhnúť sa nutkaniu, že náš šatník nebude kompletný bez kúpy ďalšieho módneho kúsku. Niektoré hity tejto jesene však za styling ani investíciu nestojia. Vyhnite sa nákupu, ktorý budete neskôr ľutovať.

    Páni majú na jeseň jasno. Ich šatník pripomína šatník ich starých otcov

    Táto jeseň prináša pánom jasnú správu. Zabudnite na minimalistické trendy a oversized streetwear strihy. Na scénu sa vracia niečo oveľa zábavnejšie, nostalgickejšie a (priznajme si to) trochu zvláštne. Štýl eklektického dedka si nachádza cestu aj k mladším ročníkom a mení spôsob vnímania pánskeho štýlu.