Luxusná gastronomická mapa New Yorku má dlho očakávaného nováčika. Úspešný reštauratér John McDonald otvoril po viac ako troch rokoch príprav reštauráciu Seahorse, nachádzajúcu sa na Union Square v čerstvo opravenom W Hotel. Hostí láka na minimalistické pokrmy plné rýb a morských plodov, ale aj premyslené drinky a dychberúci interiér.
Aby sa reštaurácie vyšplhali na pomyselný vrchol gastronómie, musia splniť náročné požiadavky. Už nestačí mať len rafinované menu, treba vytvoriť jedinečný zážitok, ktorý chytí a nepustí. Podobná myšlienka sa preháňa hlavou úspešného reštaurátora Johna McDonalda, ktorý posledné tri roky pracoval na svojom najnovšom projekte, luxusnej newyorskej reštaurácii Seahorse.
Zobraziť príspevok na Instagrame
„Ako sa v miestnosti cítite? Ako sa cítite potom, čo z reštaurácie odídete? Nejde len o skvelé jedlo,“ popísal pre server WWD. Možno aj preto mu výstavba reštaurácie, nachádzajúcej sa v renovovanom W Hotel na Union Square, trvala tak dlho. Snažil sa totiž dosiahnuť dokonalú súhru medzi prvotriednym menu, rovnako lahodnou ponukou drinkov, a predovšetkým interiérom, dokresľujúcim výslednú atmosféru.





Zdroj: Seahorse New York City
Dá sa pritom očakávať, že najnovší projekt z dielne Johna McDonalda čoskoro zožne úspech. Reštauratér totiž vlastní spoločnosť Mercer Street Hospitality, pod ktorú spadajú populárne podniky ako Lure Fishbar, Bowery Meat Company, Bar Mercer alebo Cha Cha Tang. Reštaurácia otvorila dvere prvým návštevníkom v stredu 24. septembra. Jej premiéru má nasledovať aj odhalenie Guardian Bar na streche hotela.
Seahorse stavia na rovnováhe. Jednoduché jedlá doplní výrazný interiér
Taktovku menu luxusnej reštaurácie drží šéfkuchár John Villa. Inšpiráciou mu bol trh, ktorý sa pravidelne koná na námestí, kde je podnik umiestnený. Stredobodom kuchyne sú preto najkvalitnejšie a najčerstvejšie ryby a morské plody. Prvotriedna kvalita ingrediencií tak receptom dovoľuje istý minimalizmus. Ich jednoduchosť však perfektne dopĺňajú pestré signature drinky a bohatý art deco interiér.
@teamxbecca Poďte s tímom Becca do novootvoreného Seahorse! ⚓️ #newnycrestaurants #unionsquare ♬ Small Change – DON WEST
Dizajn reštaurácie s kapacitou 125 miest má na svedomí firma Rockwell Group. Kombinuje v ňom historické prvky, ako je teplé drevo alebo art deco detaily s moderným twistom, napríklad v podobe nástennej maľby od brooklynského umeleckého štúdia En Viu. Výsledok vyvoláva vytúžený pocit nedosiahnuteľného luxusu, ktorý je ovšem zmiernený dojmom útulnosti, vďaka ktorému sa sem budete radi vracať.
Zdroje: WWD, Time Out, Eater New York, Instagram, TikTok