Luxusné značky sa už dávno nesústreďujú len na módu. Pre svojich zákazníkov vytvárajú komplexný zážitok plný exkluzívneho dizajnu, umenia a gastronómie. Najnovší projekt spoločnosti Louis Vuitton je toho dôkazom. Módny dom predstavil Kulinársku komunitu, jedinečnú medzinárodnú iniciatívu združujúcu šéfkuchárov pracujúcich pod jeho záštitou.
Francúzsky módny dom Louis Vuitton už niekoľko rokov preniká do sveta gastronómie. V minulosti otvoril vlastnú reštauráciu v luxusnom hoteli v Saint-Tropez alebo elegantnú kaviareň Le Café vo svojej vlajkovej lodi v New Yorku. Teraz však prichádza s ešte hlbším prepojením módnej a kulinárskej scény. Predstavil špeciálny projekt s názvom Culinary Community, ktorý spája kuchárov z celého sveta.
Zobraziť príspevok na Instagrame
Do čela komunity postavil svojich obľúbených šéfkuchárov, konkrétne Arnauda Donckela a Maxima Frédérica. Toto duo šéfkuchárov totiž stojí aj za spomínanou reštauráciou Saint-Tropez, ktorá sa nachádza v luxusnom rezorte White 1921 Hotel a nedávno získala michelinskú hviezdu. Majstri pracujú bok po boku od roku 2019, keď sa stretli v parížskom hoteli Cheval Blanc, ktorý tiež patrí do skupiny LVMH.




Zdroj: LVMH
Talentovaní šéfkuchári budú mať teraz za úlohu mentorovať medzinárodnú sieť kuchárov tvoriacich pod hlavičkou Louis Vuitton. Patrí medzi nich aj Leonardo Zambrino, ktorý vedie reštauráciu The Hall by Louis Vuitton v čínskom Čcheng-tu. Do komunity sa pridajú aj Christophe Bellanca a Mary George, šéfkuchári stojaci za spomínanou reštauráciou Le Café, ktorá otvorila svoje brány v novembri minulého roka.
Louis Vuitton sa usiluje o kultúrnu výmenu. Bude prezentovať miestne jedlá z rôznych častí sveta
Projekt kulinárskej komunity samozrejme časom privíta ďalších členov. Zástupcovia spoločnosti Louis Vuitton uviedli, že čoskoro oznámia minimálne dve ďalšie mená. Chcú zapojiť nielen oficiálnych členov komunity, ale aj „priateľských kuchárov“, ako sú bratia Enrico a Roberto Cerea, ktorí v apríli otvorili reštauráciu DaV by Da Vittorio Louis Vuitton a s ňou spojenú kaviareň Le Café Da Vittorio Louis Vuitton v Miláne.


Zdroj
Nový projekt je zameraný predovšetkým na medzinárodnú kultúrnu výmenu. Každý zo šéfkuchárov prispeje jedinečným miestnym jedlom, ktoré sa potom bude ponúkať v podniku Louis Vuitton v úplne inej časti sveta. Módny dom pôsobí nielen v Európe, ale aj v Číne a Japonsku. Toto leto preto plánuje spustiť aj sériu špeciálnych pop-up reštaurácií alebo kaviarní.
Zdroje: WWD, Haute Living, Louis Vuitton, LVMH, Instagram