Více

    Sledujte nás na Instagrame

    Osvojiť si nový koníček nemusí byť len výsada detí. Naopak, práve v dospelosti často túžime po chvíľke pre seba, pri ktorej môžeme vypnúť hlavu a ideálne vytvoriť niečo pekné. Omaľovánky, počítačové hry a cvičenia v posilňovni sú klasika, vyskúšajte ale trendy hobby, ktoré si môžete užiť aj z pohodlia domova.

    Krásna teplá jeseň priam vyzýva na prechádzky a návštevy tekvicových polí a farmárskych trhov. Jeho chladný a šedý variant už ale v nápadoch na trávenie voľného času taký štedrý nie je. Inšpirujte sa preto klasickými koníčkami, ako aj tými, ktoré v súčasnosti vládnu internetu. Nie je nič lepšie ako vytvoriť si niečo vlastné, čím sa môžete pochváliť ostatným alebo si spríjemniť pobyt doma.

    Staré umenie kaligrafie nevychádza z módy. Krásu ozdobného písma môžete využiť aj v reálnom živote

    Kaligrafia je umenie stvárniť inak obyčajné písmo v obdivuhodných krivkách. Často ide o naozaj dokonalú zručnosť, ale základy sa môžete postupne naučiť aj doma. Potrebujete len niekoľko štetcových fixiek, hrubší papier a krasopísanku, prípadne návod z internetu. Nadýchnite sa, venujte tomu čas a s týmito vedomosťami zažiarite v budúcnosti, napríklad pri podpisovaní vianočných darčekov.

    Zdroj: Tombow, Sakura

    Medzi obľúbené patria aj hobby, ktoré robia parádu, alebo sa dajú vypiť.

    Voľnočasovou aktivitou, ktorou väčšinou oslníte blízke okolie, je určite mixológia. Zahŕňa umenie miešania koktailov, a to nielen alkoholických, ale možno aj kávových alebo nealkoholických. Podať návštevníkom Gin & Tonic dokáže každý, ale čo tak Manhattan, Cosmopolitan alebo Negroni? Vyberte si kvalitné a estetické ingrediencie, zaobstarajte si šejker a nič vám nebráni stať sa majstrom koktailov.

    Ďalším dobre vyzerajúcim koníčkom je aranžovanie kvetov. Môže sa to zdať jednoduché, ale nie každému sa to podarí hneď na prvýkrát, keď ide o kombinovanie kvetov tak, aby dokonale ladili. Prax robí majstra, takže sa vydajte do pekného kvetinárstva alebo do prírody. Vybavte sa jednotlivými rastlinami a vytvorte kyticu, na ktorú budete pyšní a ešte vám prevonia domov.

    Hlina schnúca na vzduchu ovládla TikTok. Špinavé ruky znamenajú čistú myseľ

    V poslednom čase je populárne vytvárať bytové doplnky z hliny. Tá moderná má však tú výhodu, že na jej výrobu nepotrebujete pec a týždne času. Stačí si kúpiť balenú hlinu schnúcu na vzduchu, drevo na štartovanie a vyrezávanie alebo akrylovú farbu či glazúru. S trochou inšpirácie z internetu si môžete vyrobiť svietnik na sviečku alebo napríklad misku na šperky. Obe vám budú robiť radosť dlhý čas.

    @annamoraan pre moje dievčatá s 1000 koníčkami alebo váš jazyk lásky je darček (všetky materiály, ktoré používam, sú pod hlinenými nálezmi) #airdryclay #airdryclayart #airdryclayideas #airdryclaydish #greenscreen ♬ originálny zvuk – Anna

    Nech si vyberiete akýkoľvek koníček, nič nepokazíte. Cieľom nového koníčka nie je byť v ňom najlepší, ale pozdvihnúť si náladu, spomaliť myšlienky a vyčistiť si hlavu. Ak z toho vznikne niečo jedlé alebo dekoratívne, super. Ak nie, poskytlo vám to niekoľko hodín zábavy a pokoja. A to je často cennejšie ako získať prvé ceny za krásu a zručnosť. Pamätajte, že to robíte hlavne pre seba.

    Zdroje: Tombow, Sakura, Instagram, TikTok

    Vypnite hlavu a zamestnajte ruky. Nový koníček vám spríjemní sychravé jesenné dni

    Kabelka z aerogélu a prehliadka v Disneylande. Kam smeruje módny dom Coperni?

    Coperni, mladá a dravá značka, je na módnom výslní len niekoľko rokov. Za ten čas však stihla zanechať nezmazateľnú stopu. Od roku 2013 sa jej zakladatelia snažia preklenúť to, čo iné módne domy budujú už desaťročia. Kombinácia technológií, inovácií a rafinovanej estetiky je to, čo robí značku Coperni takou jedinečnou.

    Tretí štvrťrok nebol pre čínsku ekonomiku dobrý. Ovplyvnilo to aj európsky luxusný priemysel

    Najnovšie dáta poukazujú na to, že tretí štvrťrok tohto roka nebol v Číne najšťastnejší. V období od júla do septembra sa očakávalo spomalenie hospodárskeho rastu. Neuspokojivé výsledky ovplyvnili aj európsky luxusný priemysel. Švajčiarske hodinky zaznamenali pokles vývozu a koncern LVMH oznámil prepad predaja.

    Chlad neznamená koniec kreativity. Kľúč k originalite schováva vrstvenie

    Plíživý jesenný chlad môže byť nemilosrdný. Jedným zavänutím vetra dokáže zničiť naše všetky módne ambície. Zvyčajne nám nezostáva nič iné, ako sa po zvyšok jesenných dní zachumlať do nekreatívnej kombinácie tričiek a svetrov. Z podobne nudných outfitov sa však môžeme ľahko vymaniť pomocou správne zvládnutého vrstvenia.

    Módne novinky v skratke: Hugo prepadol Disney a Chanel mieri k jazeru Como

    Hugo Boss naskočil do sviatočného vlaku a oznámil partnerstvo so spoločnosťou Disney, inšpirované filmom The Nightmare Before Christmas. Diane von Furstenberg presťahovala svoju výstavu do Los Angeles a Chanel pozná destináciu ďalšej cruise show. Firma Axiom Space potom spolu s Prada odhalila očakávaný skafander.