Více

    Sledujte nás na Instagrame

    Plíživý jesenný chlad môže byť nemilosrdný. Jedným zavänutím vetra dokáže zničiť naše všetky módne ambície. Zvyčajne nám nezostáva nič iné, ako sa po zvyšok jesenných dní zachumlať do nekreatívnej kombinácie tričiek a svetrov. Z podobne nudných outfitov sa však môžeme ľahko vymaniť pomocou správne zvládnutého vrstvenia.

    Základným stavebným kameňom je správny materiál. Bez neho budete vrstviť zbytočne

    Môže sa zdať, že kombinovanie viacerých kusov oblečenia nie je až taký veľký problém. Existuje však mnoho chýb, ktoré vám zničia celý outfit ešte skôr, ako začnete. Prvú vrstvu by mali tvoriť materiály, ktoré odvádzajú vlhkosť a regulujú teplotu. Najlepšou voľbou je merino vlna, ktorá prirodzene odpudzuje zápach. Klasický bavlnený rolák bude menej účinný, pre začiatok si s ním ale takisto vystačíte.

    Zdroj: Adidas, Massimo Dutti

    Najväčším orieškom je prostredná vrstva. Na rad prichádza kreativita

    Druhá vrstva v podobe tričiek, mikín, tiel, svetrov alebo kardigánov je o niečo zložitejším krokom. Dôležité je pochopiť jej účel, ktorým je zachytávanie tepla. Pozornosť by ste mali venovať aj materiálu a vybrať si vlnu, kašmír alebo úplet. Dajte si ale pozor, aby tým kreativita neskončila, nechcete iba navliecť ďalšiu vrstvu. S pôvodným kúskom sa pohrajte a nechajte časť vykuknúť, či už rukávy, alebo golier.

    Zdroj: Loewe, Versace

    Posledná vrstva bude určovať estetiku vzhľadu. Ozdobte ju nečakanými detailmi

    Posledná vrstva je predovšetkým o tom, aby vás chránila. Pri jej výbere však venujte pozornosť aj jej dĺžke. Až na niekoľko výnimiek je lepšie zvoliť si dlhší kúsok, ako ten pôvodný. Napríklad skrátená kožená bunda s vykúkajúcim svetrom naozaj nie je tou správnou voľbou. Ak si nie ste istí, pohrajte sa s kontrastnými textúrami. Outfit vyšperkujú aj nečkané detaily v podobe obrie scrunchie, trendy úzke šály alebo okuliarov.

    Zobraziť príspevok na Instagrame

    A post shared by Rita Montezuma (@ritamontezuma)

    Zainvestuje do šikovného šatníka. Zaobstarajte si kľúčové kúsky pre jesenné vrstvenie

    Zdá sa, že dodržiavate pravidlá vrstvenia, ale stále sa zasekávate v rovnakej kombinácii košele, svetra, roláku a klasických jesenných bundičiek? Skúste túto jeseň použiť niektorého z obľúbených pomocníkov na vrstvenie. Pánska vesta vyzerá skvele nielen s nadýchanou košeľou (skrýva spomínanú merino vrstvu), ale aj s elegantným rolákom. Šikovná „kapucňa“ značky Miu Miu je dokonalým doplnkom k dlhému kabátu.

    Zdroj: Mango, Miu Miu

    Základ spočíva v tréningu. Popustite uzdu fantázie a užite si jesenné hrátky naplno

    Azda najdôležitejšie je vnímať vrstvenie ako druh hry. Na začiatku sa vlna možností môže zdať skľučujúca. Zásadné je preto odhodiť obavy bokom a začať vymýšľať. Nezabúdajte, že cieľom vrstvenia nie je len funkčnosť, ale aj vytváranie originálnych vzhľadov. Oblečenie by malo fungovať aj po odstránení niektorej z vrstiev. Takto budete pripravení na všetko počas nepredvídateľných jesenných dní.

    @rebecaoksana vrstvenie na jeseň ⭐️ @matheus souza ♬ originálny zvuk – Lindsiann

    Zdroje: Cristian Moretti, Chicos, L’Officiel, Instagram, TikTok

    Foto:Miu Miu

    Chlad neznamená koniec kreativity. Kľúč k originalite schováva vrstvenie

    Módne novinky v skratke: Hugo prepadol Disney a Chanel mieri k jazeru Como

    Hugo Boss naskočil do sviatočného vlaku a oznámil partnerstvo so spoločnosťou Disney, inšpirované filmom The Nightmare Before Christmas. Diane von Furstenberg presťahovala svoju výstavu do Los Angeles a Chanel pozná destináciu ďalšej cruise show. Firma Axiom Space potom spolu s Prada odhalila očakávaný skafander.

    Značka Victoria’s Secret potvrdila svoj comeback. Po šiestich rokoch predstavila svoju ikonickú šou

    Očakávané týždne módy sú síce už dávno za nami, neznamená to však, že je všetkým šou koniec. V utorok to dokázala značka Victoria's Secret, ktorá po šiestich rokoch vrátila na módnu scénu svoju slávnu prehliadku. V porovnaní so svojimi staršími sestrami bola oveľa inkluzívnejšia, a tak zožala značný úspech.

    Topánky môžete nosiť na desiatky spôsobov. Nové kombinácie oživia váš štýl

    Topánky sú jedným z kúskov šatníka, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Nielenže sú úžasne praktické na nadchádzajúcu sezónu, ale vyzerajú aj elegantne a pozdvihnú každý outfit. Z času na čas však môže byť zábavné zmeniť zaužívané spôsoby obliekania a inšpirovať sa nosením jednoduchých čižiem v trochu inom štýle.

    Nenechajte sa zlákať. Jesenné trendy, ktorým je na čase dať zbohom

    Obrátky mikro trendov sa nikdy neprestanú otáčať. Nie je teda vôbec jednoduché vyhnúť sa nutkaniu, že náš šatník nebude kompletný bez kúpy ďalšieho módneho kúsku. Niektoré hity tejto jesene však za styling ani investíciu nestojia. Vyhnite sa nákupu, ktorý budete neskôr ľutovať.