Více

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Fine dining reštaurácie na Bali: Jedlo, ktoré budete chcieť vyzliecť z taniera

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Pedro Pascal oslovil módnu scénu. Hviezda The Last of Us mení pravidlá hry

    Je len málo celebrít, ktoré sa neboja využiť svoju slávu na porušenie zaužívaných pravidiel. Už niekoľko rokov je jasné, že herec a hviezda filmu The Last of Us Pedro Pascal je jedným z nich. Svoje miesto medzi módnymi ikonami potvrdil nedávnym lookom, ktorý zahŕňal kožené čižmy nad kolená. Miláčik internetu je preto najnovšou obsesiou módnej scény.

    Tohtoročný ročník Met Gala nesklamal. Hviezdy ponúkli looky „ušité na mieru“

    Prvý májový pondelok je od 90. rokov 20. storočia neodvolateľne spojený s najväčšou módnou udalosťou roka. Met Gala slúži nielen ako slávnostné otvorenie výstav Metropolitného múzea umenia Costume Institute, ale aj ako vrchol módy na červenom koberci. Tohtoročná udalosť nebola výnimkou a jej dress code niesol názov "Na mieru pre vás".

    Londýnske múzeum vzdáva hold filmovej móde. Odhaľuje kostýmovú módu

    Filmové kostýmy si často vyžadujú rovnakú pozornosť ako najprestížnejšie šaty haute couture. Závisia od každého detailu, ktorý tvorí postavu a príbeh. Aj preto sa nadchádzajúca výstava Múzea módy a textilu v Londýne zameria na kostýmový dizajn. Odhrnie oponu nad filmami ako Izba s vyhliadkou a Piráti z Karibiku.

    Trend TikTok oslovuje temnú ženskú energiu. Skrýva v sebe feministický nádych

    Tento rok definuje maximalizmus. Niet divu, že sa prejavil aj na populárnej platforme TikTok. V priebehu času nadobudol mnoho podôb, ale v súčasnosti sa prevtelil do temnej ženskej energie. Je to módna feministická estetika, ktorá povzbudzuje používateľky, aby sa nebáli presadiť svoje túžby a potreby.

    Nielen šaty robia človeka. Naučte sa pod outfitmi voliť správny typ podprsenky

    Podprsenky už nie sú nevyhnutnou a otravnou súčasťou oblečenia. Nie každá žena sa ich rozhodne nosiť, ale ak ich nosí, zostáva večná otázka ich vhodnosti a variability. Nie každá spodná bielizeň sa totiž hodí pod ľubovoľný outfit. Niekedy je potrebné trochu viac premýšľať o rôznych strihoch a vybrať si ten, ktorý dá vyniknúť vášmu vzhľadu.

    Nasaďte skin care čerešničku na torte. K dokonalosti ju dovedie tonikum

    Pleťové toniká sa v posledných mesiacoch dostali do popredia vďaka viacerým módnym produktom. Vďaka nim sa začali častejšie objavovať na sociálnych sieťach a v odporúčaniach populárnych influencerov. Môže sa tak zdať, že tvoria nepostrádateľnú súčasť skin care taštičky. Naozaj však predstavujú skôr perfektnú čerešničku na torte vašej každodennej starostlivosti o pleť.

    Runway na Veľkom čínskom múre aj Fontáne di Trevi. Poznáte ikonické kolekcie Fendi?

    V histórii módy je len niekoľko momentov, ktoré sa nezmazateľne vryli do kolektívnej pamäti. Značka Fendi je nepochybne jedným z ich tvorcov. Jej prehliadky sú síce tradičnými prezentáciami konfekcie, ale zároveň sú veľkolepými predstaveniami, ktoré si ctia históriu a architektúru miest, kde sa konajú. Od barokových fontán až po starobylé pamiatky, Fendi premieňa ikonické miesta na najexkluzívnejšie prehliadkové móla na svete.

    Ralph Lauren vracia na scénu romantismus. Dal mu moderný nádych

    Moderný romantizmus prenikol do jesennej kolekcie značky Ralph Lauren. Svedčí o tom aj názov kolekcie The Modern Romantics (Moderná romantika), ktorá obsahovala nespočetné množstvo volánov, splývavých šiat dlhých až po zem, čipkovaných detailov a vypasovaných semišových kabátov. Známy návrhár opäť dokázal, že vie vytvoriť nezabudnuteľný zážitok.

    Šťastie ukryté v outfite. Odomknite silu dopamine dressing

    Už Miranda z kultového filmu Diabol nosí Pradu ukázala význam farieb vo svete módy na príklade blankytne modrého svetra. Jej význam však ďaleko presahuje estetiku. Dôkazom je takzvané dopamínové obliekanie, teda vytváranie outfitov, ktoré vyvolávajú príjemné pocity. Je potrebné zohľadniť farbu, štýl a textúru.

    Zabudnite na nesúrodé mikiny. Na teplé večery vytiahnite módne vrstvy

    Neskorá jar a farebné leto majú v móde dôležité miesto. Hoci nie je vždy jednoduché vymyslieť dokonalý outfit s minimálnym počtom kusov oblečenia, teplejšie mesiace otvárajú priestor pre poklady ukryté v zimnom šatníku. Na cenené jarné a letné večery tak čakajú elegantné vrstvy. Rozlúčte sa s nevzhľadnými mikinami, na scénu prichádza uhladené vrchné oblečenie.

    Luxusné módne domy na nič nečakajú. Dior a Valentino sa tešia na tohtoročnú jeseň

    Svet módy je vždy o krok vpred. Dôkazom sú luxusné značky, ktoré sa napriek kvitnúcej jari pozerajú na nadchádzajúcu jeseň. Kreatívna riaditeľka značky Dior Maria Grazia Chiuri odhalila v Kjóte svoju pre-fall ready-to-wear líniu. Pre zmenu v módnom dome Valentino predstavil návrhár Alessandro Michele pre-fall kampaň vyzývajúcu k spomaleniu.

    Jarný vánok vo vašej kozmetickej taštičke. Multilíčidlá prinášajú späť slávu make-upovému minimalizmu

    Minimalizmus sa dostáva aj do kozmetických tašiek. Závan jari môže byť v kozmetickom arzenáli vítanou úľavou a svieže ročné obdobie vás tiež povzbudí k vytriedeniu nepoužívanej kozmetiky. Ak si občas povzdychnete, že máte produktov až príliš, dobrým riešením pre vás budú v súčasnosti trendy multilíčidla.

    Kožušina sa zbavuje nepríjemnej stigmy. Comeback jej zariadila generácia Z

    Objaviť sa na verejnosti v pravej kožušine bolo vo svete módy dlho tabu. Mnohé módne spoločnosti preto oficiálne upustili od ich používania. Uplynulá sezóna týždňov módy však kožušiny opäť vrátila do centra pozornosti. Ich popularita rastie najmä vďaka generácii Z, ktorá si zamilovala ich vintage verzie, čo umožňuje "morálny priechod".

    Vyzrajte na tohtoročnú jar. Investujte do piatich nadčasových kúskov

    Jarné oblečenie dokáže často zamotať hlavu. Neustále sa meniace trendy a rovnako premenlivé počasie vedú k nekonečným vnútorným debatám o tom, do ktorých kúskov sa naozaj oplatí investovať. Ukončite vnútorný boj a pridajte tento rok na jar do svojho šatníka päť nesmrteľných kúskov, s ktorými vyzrejete na ranné nerozhodné postávanie pred zrkadlom.

    Účes z roku 2025 pohltila nostalgia. „The Christy Cut“ prináša späť 90. roky

    Beauty odborníci majú jasno. Tohtoročné trendy účes na plnej čiare vyhral ten s názvom "Christy Cut". Ide o strih inšpirovaný supermodelkou Christy Turlington, ktorý naplno navracia nádych 90. rokov minulého storočia. Charakteristický je nielen svojou nadčasovosťou a nedbalým chic štýlom, ale aj dôrazom na trendy prirodzenosť i zvýraznené kučery a vlny.

    Štyri tipy pre hybridné účesy. Podržia vás na joge, pri bazéne aj na prechádzke po meste

    S príchodom jari ide často ruka v ruke túžba experimentovať. Klasické drdoly alebo konské chvosty jednoducho nefungujú dostatočne dobre, ale vymyslieť úplne novú kreáciu môže byť príliš ťažké. Inšpirujte sa jarnými účesmi, ktoré si vyžadujú len trochu cviku alebo jednoduchú a šikovnú pomôcku.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―