Více

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Fine dining reštaurácie na Bali: Jedlo, ktoré budete chcieť vyzliecť z taniera

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Raňajky ako najdôležitejšie jedlo dňa. Longevity odborníci nesúhlasia

    Na raňajky má každý svoj názor. Niekto ich miluje, iný považuje za stratu času. Niekto raňajkuje hneď po prebudení, iný ranný rituál nechá až na jedenástu, alebo ho nepodstúpi vôbec. Zatiaľ čo večera je spoločenská udalosť a obed čas na pauzu, raňajky bývajú často prehliadané. Ale práve v tom tkvie ich čaro. Nie sú o pravidlách, ale o zvyku. A pritom je to práve prvé jedlo dňa, ktoré ukrýva silu určiť, ako sa budete cítiť celý deň.

    Dries Van Noten, Yohji Yamamoto a Rick Owens. Parížsky týždeň módy nekončí

    Paríž zaplavila móda a nikam sa nechystá. Tamojší týždeň pánskej módy ešte nekončí. Kolekciu pre jar a leto roku 2026 predstavil napríklad Rick Owens, ktorý modely v dekonštruovaných návrhoch nechal prejsť vodou. Dries Van Noten odhalil prvú pánsku kolekciu nového kreatívneho riaditeľa Juliana Klausnera a Yohji Yamamoto zreflektoval súčasné dianie.

    Páni, sandále sú povolené. Dokonca aj s ponožkami

    Letná sezóna 2025 prináša pre pánske chodidlá jednu jasnú správu. Ukazovať prsty je úplne v poriadku. Z červených kobercov miznú lakované poltopánky, namiesto nich nastupujú remienkové sandále, Birkenstocks, a dokonca aj žabky od luxusných značiek. Jonathan Bailey sa v Londýne ukázal v minimalistických flip flops od The Row, zatiaľ čo Simon Baker si v Sardínii vystačil s Birkenstock Kyoto.

    Sardinky dobývajú pevninu. Stali sa najnovšou obsesiou tohtoročného leta

    Sociálna sieť TikTok vytvorila ďalší trend inšpirovaný jedlom. Tentoraz to však nie je roztomilé ovocie alebo zelenina, ale sardinky. Postupne sa začali objavovať na plagátoch, krytoch telefónov, plážových taškách a oversized tričkách. Poukazujú nielen na pretrvávajúcu popularitu "coastal" a "fisherman" estetiky, ale aj na túžbu po osobitosti a letnej hravosti.

    Montblanc prenikol do sveta filmu. Prijal režiséra Wesa Andersona

    Luxusná značka Montblanc rozširuje svoje portfólio. V najnovšej kampani totiž objavuje filmovú scénu. Vo štvrtok odhalila spoluprácu so svetovo uznávaným režisérom Wesom Andersonom. Ten pre značku vytvoril špeciálny krátky film, doplnený aj o fotografie, a to za asistencie svojich obľúbených hercov. Režisér sa v kampani dokonca sám objavuje.

    Má nový Harry Potter šancu? Pripravovaný seriál budí kontroverzie

    Čarodejnícky svet Harryho Pottera sa opäť prebúdza k životu. Na sociálnych sieťach sa rozprúdili vášnivé diskusie o pripravovanom seriáli na motívy siedmich pôvodných kníh, ktorý by mal prísť na televízne obrazovky koncom roka 2026. Nedávne správy o obsadení vyvolali pochybnosti, či má najnovší projekt HBO u verných fanúšikov vôbec šancu.

    Marni má voľný trón. Módny dom oznámil odchod návrhára Francesca Risso

    Zdá sa, že kolotoč zmien kreatívnych riaditeľov ešte nekončí. Ticho, ktoré na módnej scéne nastalo po dosadení Jonathana Andersona do vedenia všetkých sekcií Dior, skončilo. Prerušilo ho nečakané oznámenie módneho domu Marni. Po takmer 10 rokoch sa lúči so svojím kreatívnym riaditeľom, Francescom Rissom. Kto ho nahradí, zatiaľ nie je známe.

    Krása strieda nádheru. Praktické SPF balzamy maskujú ochranu za elegantné líčenie

    Viac produktov v jednom je vždy praktická voľba. Nie vždy síce takýto výrobok nutne znamená perfektný účinok na všetkých frontoch, SPF balzamy sú určite jedným zo svätých grálov leta. Vylepšia každodennú kozmetickú rutinu nielen ochranou proti slnku, zároveň ponúknu buď decentné zafarbenie, alebo dokonca podmanivé zvýraznenie pier.

    Leto si vyžaduje zvýšenú starostlivosť. Aj pánska kozmetika si žiada zmeny

    Letné lúče neznamenajú iba sľubne trblietajúcu sa hladinu jazier, rozpúšťajúcu sa lahodnú zmrzlinu a teplom presýtené dni. Spolu s ich silou prichádza aj potreba obnoviť vašu kozmetickú taštičku. Výnimkou nie je ani pánska skin care, ktorá si v nasledujúcich horúcich mesiacoch žiada revíziu. Bez hydratačných či upokojujúcich pomocníkov sa nezaobídete.

    Prečo by ste mali poznať umelkyňu Lisu Jahovic? Pretvára predmety na kinetické sochy

    Veci, ktoré väčšina ľudí prehliadne, ona pozoruje so znepokojujúcou intenzitou. Lisa Jahovic, britská umelkyňa pôsobiaca v Londýne, sa nešpecializuje na monumentálne plátna, ani kričiace inštalácie. Jej disciplína sa ťažko zaraďuje. Osciluje medzi fotografiou, filmom a sochárstvom, a pritom zostáva osobitá. Zatiaľ čo iní umelci hľadajú inšpiráciu v mimoriadnych udalostiach, Jahovic sa obracia k obyčajným veciam.

    Móda v kocke: Carolina Herrera víta nový parfum a Max Mara láka na Cruise 2026

    Taliansky módny dom Max Mara predstavil vo svojej cruise kolekcii pre rok 2026 vrchol talianskej elegancie. Prekvapivo nenútenú resort radu vydal pre Valentino aj návrhár Alessandro Michele. Carolina Herrera uvádza nový parfum La Bomba a Emma Chamberlain spolupracuje s platformou Pinterest. Manolo Blahnik sponzoruje výstavu o Márii Antoinette.

    Leto v znamení detoxu. Interiérové trendy čerpajú z vidieka

    Preťaženie sociálnymi sieťami, túžba po hlbokom odpočinku a návrat k dávnym koreňom. To všetko definuje toto leto nielen v oblasti módy. Interiérové trendy diktujú únik k prírodným materiálom, tlmeným tónom a vintage úlovkom. Ako inšpirácia slúži idylický vidiecky život plný domáceho chleba a šťavnatých úlovkov zo starostlivo ošetrovanej záhrady.

    Zdanie často klame. Pri týchto kúskoch si online nákupy radšej odpusťte

    Online nákupy majú množstvo nesporných výhod. Od úspory času až po obrovský výber, vo väčšine prípadov jednoducho vyhrávajú na plnej čiare. Existujú však módne kúsky, pri ktorých sa pohodlnosť pri nákupe nevypláca. Nie vždy je možné veľkosť, strih a farbu odhadnúť virtuálne. Oveľa lepšiu službu vám urobia "staré dobré" kamenné predajne.

    Módny priemysel sa musí zmeniť. Prechádza krízou devastujúcej nadprodukcie

    Škodlivé dopady módneho priemyslu na životné prostredie nie sú žiadnym tajomstvom. Napriek tomu je jeden z najväčších problémov módnej scény často v tichosti odsunutý do pozadia. Práve naň upozornil report udržateľnej show Source Fashion. Zvýraznil totiž alarmujúcu krízu nadprodukcie, ktorá za sebou zanecháva hromady oblečenia, zaplavujúce preplnené skládky.

    Saint Laurent objavuje neprebádané. Módny dom odštartoval filmovú produkciu

    Anthony Vaccarello, kreatívny riaditeľ módneho domu Saint Laurent, spojil dve francúzske kultúrne posadnutosti, módu a film. V roku 2023 založil produkčnú spoločnosť Saint Laurent Productions, ktorá má na konte už niekoľko filmov uvedených na filmovom festivale v Cannes vrátane kontroverzného filmu Emilia Pérez. Odvážny krok vstúpiť do sveta filmu potvrdzuje usilovnú snahu značky rozšíriť svoj vplyv aj za hranice módy.

    Módny dom Hermès odhalil svoje vrstvy. V Šanghaji oslovil modernú ženu

    Luxusná značka Hermès prvýkrát prekročila hranice Číny. Koncom minulého týždňa predstavila v Šanghaji druhú kapitolu svojej kolekcie na tohtoročnú jeseň a zimu. Na rozdiel od jej prvej časti, ktorá sa držala skôr klasickej jazdeckej estetiky a francúzskej elegancie, ponúkla doslova mnohovrstvovú variáciu modernej ženy, ktorá je každý deň pripravená na všetko.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―