Více

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Autor článku:

    Fine dining reštaurácie na Bali: Jedlo, ktoré budete chcieť vyzliecť z taniera

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    REFY prináša chrómové spustenie. Nová kolekcia žiari sama o sebe

    REFY je značka, ktorá evokuje dokonale upravené obočie. Každá žena si ju spája s jej krásnou zakladateľkou a jej netypickým vzhľadom, ktorý premenila na svoju prednosť. Vytvorila značku, ktorej poslaním je dodať ženám sebavedomie, predovšetkým v oblasti obočia. Pri príležitosti výročia existencie značky REFY predstavuje limitovanú edíciu Chrome Collection.

    Šaty Alžbety II. opäť žiaria. Veľká výstava odhaľuje príbehy jej štýlu

    Výstava venovaná Alžbete II. predstavuje desiatky jej ikonických šiat aj doplnkov, ktoré dlho formovali vizuálnu podobu britskej monarchie. Návštevníci môžu nahliadnuť do zákulisia štýlu Alžbety II., jeho symboliky i vývoja naprieč dekádami. Expozícia odhaľuje nielen prepracované detaily odevov, ale aj príbehy návrhárov, tradícií a udalostí, ktoré sa do nich otlačili.

    Greenpeace našiel nebezpečné látky v oblečení Shein. Prekračujú limity EÚ

    Fast fashion reťazec Shein čelí v Európe ďalšiemu prípadu. Nemecká pobočka neziskovej organizácie Greenpeace zverejnila najnovšiu správu, v ktorej sa v jej oblečení našli nebezpečné látky. Potenciálne toxické chemikálie môžu viesť k viacerým ochoreniam, ale škodia aj životnému prostrediu.

    Paríž dobýva čerstvý dizajnérsky skvost. Café Nuances otvára novú pobočku

    Nová pobočka Café Nuances v Paríži sa mení na magnet pre generáciu, ktorá vyhľadáva dizajn s absolútnou vizuálnou razanciou. Le Marais získava priestor, ktorý pracuje s intenzívnou estetikou a priťahuje pozornosť rýchlosťou virálneho príspevku. Atmosféra vibruje kovovým leskom, červeným svetlom a podmanivým minimalizmom. Kaviareň posúva bežný rituál do sféry, kde sa dizajn stáva zážitkom. Presadzuje sa ako miesto, ktoré podporuje zdieľanie ako súčasť svojej identity.

    TikTok Highlights: Sociálnu sieť pohltila mánia „peptide stacking“

    Milovníci wellness a fitness tipov na platforme TikTok podľahli novej vášni. Tentokrát medzi sebou zdieľajú metódu prezývanú "peptide stacking". Ide o kombináciu peptidov, od ktorých si sľubujú rýchlejšie spaľovanie tukov a regeneráciu po posilňovaní alebo viac energie. Virálny trik však nepodporujú relevantné overené štúdie a odborníci preto radia sa mu radšej oblúkom vyhnúť.

    Met Gala 2026 pozná svoju tému. Costume Art prepojí vysokú módu s umením

    Metropolitné múzeum umenia v New Yorku už teraz presúva svoju pozornosť na budúci rok. Zástupcovia tamojšieho Costume Institute totiž v pondelok oznámili tému budúcej módnej výstavy. Odvíja sa od nej rovnako dress code, v ktorom sa bude v roku 2026 konať slávny galavečer Met Gala. Exihíbícia s názvom Costume Art pripomenie červenú niť napevno spájajúcu klasické umenie a svet vysokej módy.

    Z módy rovno na tanier. Retro jedlo oslavuje svoj návrat

    Na stoloch sa opäť lesknú strieborné podnosy, v koktailových pohároch tancujú červené čerešne a plátky uhoriek sa točia, akoby chceli vyrozprávať príbeh elegancie minulých desaťročí. Gastronómia objavuje pôvab retra. Nie nostalgia, ale luxus v starom štýle. V ére minimalistických jedálnych lístkov sa vracia čaro opulentných receptov, ktoré oslavujú detaily, farby a rituály.

    Trendy kabelky mažú hranice súkromia. Jar 2026 definuje zraniteľnosť

    Budúca jarná a letná sezóna pôsobí na pozadí usychajúceho lístia a neoblomného chladu ako na míle vzdialená. Módny svet má aj tak už teraz jasno, čo ju bude definovať. Posledná vlna svetových týždňov módy prehovorila jasne, súkromie posúva svoje hranice. Návrhári odhalili otvorené kabelky, často len s jedným uchom, ktoré reflektujú búrlivú dobu a lákajú svojou zraniteľnosťou.

    Dior blúdi v magickom labyrinte. Módny dom víta tohtoročné Vianoce

    Slávnostná atmosféra doľahla aj na módny dom Dior. Značka koncom minulého týždňa odkryla tohtoročnú tému vianočnej kampane. V Paríži navyše slávnostne odhalila výzdobu rodného domu Dior na 30 Avenue Montaigne. Jeho výzdoba odkazuje na najnovšiu cruise kolekciu, ktorú ešte návrhárka Maria Grazia Chiuri predstavila v tajomných rímskych záhradách Villa Albani Torlonia.

    Poznáte najľahšiu tkaninu na svete? Super Organza vznikla tak trochu „omylom“

    Super Organza patrí k najtenším a najľahším tkaninám, ktoré kedy človek vytvoril. Aj keď neplánovane. Pochádza z Japonska, z vývoja spoločnosti Amaike LLC, ktorej know-how vychádza z technologického inžinierstva v oblasti látok. Vlákna s hrúbkou jednej pätiny ľudského vlasu tvoria materiál s hmotnosťou piatich gramov na meter štvorcový. Prada ho použila pre jar 2024, zatiaľ čo Balenciaga ho zaradila do haute couture kolekcie pre jeseň 2025. V módnych domoch sa z technického zázraku stala vysoko žiadaná látka.

    Zlato, striebro a transformácia. Outhouse Jewellery redefinuje význam šperkov

    Šaty s vlečkou z 24 karátového zlata a striebrom vyšívané, ale princezná to nie je, jasný pane. Aj tak by sa dala popísať práca Outhouse Jewellery, spoločnosti, ktorá redefinovala nosenie šperkov. Už vám nemusia len visieť z uší alebo zdobiť krk, do zlata sa môžete doslova obliecť a zažiariť s ním na každom večierku. Úspešná značka prichádza s novou revolučnou kolekciou Alchemy of 13.

    Konečne romantika. Leto, keď som skrásnela prináša melancholického hrdinu

    Romantická "vzťahovka" založená na milostnom trojuholníku? To už tu predsa toľkokrát bolo. Áno, ale obrovský úspech a fanúšikovský zásah tretej série seriálu Leto, keď som skrásnela potvrdil, že každá generácia potrebuje poriadnu dávku klasickej romantiky. A taktiež mužského hrdinu, ktorý skôr mlčí, je otravne nedostupný, ale napriek tomu príťažlivo tajomný.

    Ukradol Ralph Lauren Vianoce? Sviatky ozdobí estetika amerického návrhára

    Tohtoročné vianočné dekorácie ovládol štýl amerického návrhára Ralpha Laurena. Sociálna sieť TikTok praská vo švíkoch návalom videí, ktoré zdieľajú vianočnými stromčekmi zdobené interiéry plné kockovaných prikrývok, zamatových látok a trblietavých krištáľových pohárov. Estetika Ralph Lauren Christmas pripomína tradičné Vianoce, ukrýva však nádych nostalgie a nadčasovej elegancie.

    Móda v kocke: Značky vydávajú hviezdne kampane a Rotate oslavuje debut

    Vianoce nie sú jedinou témou, okolo ktorej značky točia svoje najnovšie kampane. Sarah Burton pre Givenchy obsadila Rooney Mara a Paulu Simonon do hlavných úloh letnej kolekcie. Jacquemus a Stella McCartney využívajú hviezdne tváre na propagáciu svojich najnovších kabeliek a Canada Goose si na pomoc prizvala hudobníka Willieho Nelsona. Spoločnosť Rotate zasa oslavuje svoju debutovú kolekciu obuvi.

    Marketing nultých rokov. Prečo je po dvoch dekádach taký príťažlivý?

    Marketing nultých rokov definovala vizuálna odvaha a nekompromisný štýl. Značky ako Sony, H&M alebo PlayStation experimentovali s dynamickými vizuálmi, futuristickými farebnými paletami a ikonickými tvárami popkultúry. Reklamy kombinovali hudbu, módu a technológiu v harmónii, ktorá oslovovala mladé publikum a nastavovala nové štandardy vkusu. Dnes sa práve táto vizuálna odvaha vracia, rezonuje na sociálnych sieťach a inšpiruje moderné marketingové kampane.

    Generáciu Z dobehla nostalgia. Jej šatník formujú trendy divokých deväťdesiatych rokov

    Nočná mora rodičov generácie Z opäť klope na dvere. Keď kráčate po ulici, niekedy máte pocit, že ste použili stroj času a vrátili sa do divokých deväťdesiatych rokov. Toto desaťročie je známe svojou štýlovou rozmanitosťou, ktorá často vychádzala z populárnej hudby a určovala, ako vás ostatní vnímajú. A čo je najdôležitejšie, diktovala vám spôsob obliekania. Metal, pop, rock, grunge, indie rock a ďalšie. Na prvý pohľad každý vedel, kam patríte.

    ― Reklama ―