Více

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    Autor článku:

    Fine dining reštaurácie na Bali: Jedlo, ktoré budete chcieť vyzliecť z taniera

    ― Reklama ―

    Toľko jedla a tak málo času. Vyberať z tých najlepších reštaurácií na Bali je hladná práca, ale čo by sme pre vás neurobili. Na celom ostrove sa objavuje čoraz viac senzačných gastronomických zariadení, v ktorých budete aj tanier vyzliekať očami. Ponorte sa do výberu tých najlepších podnikov.

    Ako už asi viete, z Bali sa pomaly ale isto stáva splnený sen každého gurmána. Ostrov, na ktorom je národným jedlom nasi goreng, objavuje najlepšiu kuchyňu z celého sveta. Nie sú to pritom len samotné pokrmy, ktoré priťahujú pozornosť, ale aj slávni šéfkuchári, elegantné koktaily alebo rôzne ocenenia.

    Nehovoriac o úžasných miestach v hlbokej džungli alebo na útesoch, na ktorých môžete tiež zapichnúť vidličku a zažiť chuťový zážitok. Pokiaľ túžite po najlepšom miestnom jedle na Bali, potom sa pokojne odoberte preč. V prípade, že ste ale zarytý gurmán a pôžitkár, oblečte si najlepší outfit a nezabudnite na hoteli chuť do jedla. Predstavíme vám jedny z najlepších fine dining reštaurácií na ostrove bohov.

    V reštaurácii Merah Putih chutí luxusné jedlo ako hriech

    Ohromujúca architektúra prvej reštaurácie pripomína katedrálu, všetko ostatné je však až hriešne dobré. Miestna špičková indonézska kuchyňa je podávaná na úrovni šiestich hviezdičiek. Merah Putih sa k vám prihovára prostredníctvom pravej chute receptov Indonézie, ktoré sa tradične odovzdávajú z generácie na generáciu.

    Aj preto najskôr nebudete vedieť, čo skôr. Nemusíte sa obávať, od toho má luxusná reštaurácia špeciálne degustačné menu. Ochutnať tak môžete takmer všetko. Odporúčame výdatnú večeru zapiť kokteilom Flavours of Indonesia. Reštaurácia sa nachádza v oblasti Seminyak.

    Zdroj: Merah Putih

    Vydajte sa na vysokú hranu gastronómie. Čaká na vás Ayung Terrace

    Reštaurácia Ayung Terrace nachádzajúca sa v hoteli Four Seasons v Ubude sa týči vysoko nad korunami stromov. Špecializuje sa na modernú balijskú kuchyňu, ktorá je avantgardná a autentická zároveň. Predstavuje rozmanité chute Indonézie v ich najlepšej podobe. Za takýmto kúzlom stojí šéfkuchár Suta, teda muž spájajúci moderné techniky varenia a prezentácie so starými receptami.

    Predstavte si prvotriedne hovädzie líčka pripravené metódou sous vide a ochutené tradičnými bylinkami a korením. Výsledkom je ten najchutnejší rendang, aký ste kedy ochutnali. Ďalšou delikatesou je homár z neďalekého ostrova Lombok s pikantným sambal matah. Keď k tomu pridáte prvotriedny servis, pochopíte, prečo tá prestíž.

    Zdroj: Ayung Terrace Four Seasons

    S Mozaic Gastronomic Restaurant neurobíte chybu. Zbiera jedno ocenenie za druhým

    V Ubude sa ešte chvíľu zdržíme. Nesmiete si totiž nechať ujsť ikonickú reštauráciu, ktorá počas svojej 20 rokov dlhej vlády získala toľko ocenení, že ich ani nemôžeme všetky vymenovať. Šéfkuchári Chris Salans a Blake Thornley prinášajú chute a sezónne suroviny Bali pod nekompromisným diktátom modernej francúzskej kuchyne.

    Výsledkom sú dve degustačné menu, umne prezentovaná živá kuchyňa, bar a salónik s vinotékou. Ide o krásny priestor, ktorý ľahko dostane všetky vaše zmysly. Pokiaľ vám také informácie stále nestačia, Mozaic je tiež jedinou reštauráciou v Indonézii patriacej pod Les Grandes Tables du Monde. Ide o združenie zložené iba z reštaurácií ocenených michelinskou hviezdou.

    Zdroj: Mozaic Restaurant

    Nebuďte na slasť sami. Najlepšie miesto pre zdieľaný zážitok je Sa’Mesa

    Ak vám nestačia len večere pre dvoch, zarezervujte si miesto v reštaurácii Sa’Mesa, teda inovatívnej talianskej reštaurácii v Canggu. Nejedná sa len o obyčajnú reštauráciu, kde tečie limoncello prúdom. Pri dlhých prestretých stoloch sa totiž každý večer zíde len 50 šťastlivcov, ktorým sa podáva teatrálna prehliadka 15 až 20 pokrmov v štýle set-menu. Menu sa takmer denne mení, takže nie je možné tu dvakrát zažiť to isté.

    Zdroj: Sa’Mesa Bali

    Odhaľte kúzlo Kokokan, čiže zelenáča medzi ryžovými poľami

    Uprostred sýto zelených ryžových políčok sa ukrýva luxusná reštaurácia Kokokan. Je pokojným útočiskom, ktoré servíruje nádherne prezentované a starostlivo vybrané pokrmy. Zájdite sem najprv na aperitív a pripite si so zapadajúcim slnkom. Potom sa usaďte na degustačné menu. Začnite napríklad ustricou z miestnych zdrojov s bazalkovým želé a mangovým kaviárom. Rezervujte si ale vonkajší stôl, keď budete mať šťastie, za súmraku uvidíte more svetlušiek.

    Zdroj: Kokokan

    Café Del Mar spája divy Bali a Ibizy

    Pod ikonickými oblúkmi Café Del Mar sa nachádza kulinárska fúzia ibizského šarmu a balijského kúzla. Reštaurácia vyzbrojená tímom medzinárodných kulinárskych talentov vás odzbrojí spojením stredomorských a ázijských pokrmov. Koniec koncov, presne toto by ste od značky narodenej na Ibize čakali. Jedlo je hravé a inšpirované sezónnymi vplyvmi. V pravom európskom štýle je tiež navrhnuté tak, aby sa dalo zdieľať a vychutnávať s pohárom dobrého vína.

    Zdroj: Café Del Mar Bali

    Obdarujte so sladkou bodkou na záver. Zaručí ju Room4Dessert

    Na sladkosti a drinky sú odborníci v Room4Dessert, teda podniku, ktorý vedie kuchár z New Yorku menom Will Goldfarb. Vo vnútri si môžete vychutnať oceňované koktaily spolu s pôžitkárskym obžerstvom v podobe degustačného menu avantgardných dezertov. Nájdete v ňom ale aj záhradu s terasou, kde sa stretnete so španielskymi tapas, slanými snackmi, dezertmi a drobnými pochúťkami.

    Zdroje: Honey Combers, Instagram

    ― Reklama ―

    Ukradol Ralph Lauren Vianoce? Sviatky ozdobí estetika amerického návrhára

    Tohtoročné vianočné dekorácie ovládol štýl amerického návrhára Ralpha Laurena. Sociálna sieť TikTok praská vo švíkoch návalom videí, ktoré zdieľajú vianočnými stromčekmi zdobené interiéry plné kockovaných prikrývok, zamatových látok a trblietavých krištáľových pohárov. Estetika Ralph Lauren Christmas pripomína tradičné Vianoce, ukrýva však nádych nostalgie a nadčasovej elegancie.

    Móda v kocke: Značky vydávajú hviezdne kampane a Rotate oslavuje debut

    Vianoce nie sú jedinou témou, okolo ktorej značky točia svoje najnovšie kampane. Sarah Burton pre Givenchy obsadila Rooney Mara a Paulu Simonon do hlavných úloh letnej kolekcie. Jacquemus a Stella McCartney využívajú hviezdne tváre na propagáciu svojich najnovších kabeliek a Canada Goose si na pomoc prizvala hudobníka Willieho Nelsona. Spoločnosť Rotate zasa oslavuje svoju debutovú kolekciu obuvi.

    Spoločenský útlak má nové meno. Spodná bielizeň ako nový zdroj sebavedomia

    Po niekoľkých rokoch, keď módnej scéne dominovalo heslo "Free the Nipple", sa úlohy obrátili. Do popredia opäť preniklo nosenie spodnej bielizne, a to hlavne sexi čipky a podprseniek. Trend, ktorý bol predtým spájaný so spoločenským útlakom žien, dnes dostáva nový význam. Bielizeň totiž nemusí len zahaľovať bradavky a dávať prsiam dokonalý tvar, ale môže sa stať prostriedkom na vyjadrenie novo nadobudnutého sebavedomia.

    Marketing nultých rokov. Prečo je po dvoch dekádach taký príťažlivý?

    Marketing nultých rokov definovala vizuálna odvaha a nekompromisný štýl. Značky ako Sony, H&M alebo PlayStation experimentovali s dynamickými vizuálmi, futuristickými farebnými paletami a ikonickými tvárami popkultúry. Reklamy kombinovali hudbu, módu a technológiu v harmónii, ktorá oslovovala mladé publikum a nastavovala nové štandardy vkusu. Dnes sa práve táto vizuálna odvaha vracia, rezonuje na sociálnych sieťach a inšpiruje moderné marketingové kampane.

    Trend sober glow-up naberá na sile. Odmieta alkohol a sľubuje žiarivejšiu pleť

    Generácia Z posilňuje instagramový a tiktokový trend, ktorý zasahuje oblasť duševného zdravia a fyzickej kondície, má ale tiež veľký kozmetický prínos. Koncept známy ako sober glow-up vyzýva k dlhodobej triezvosti. Ako odmenu ponúka okrem iného výraznú zmenu tváre, pozdvihnutie kontúr a vyrysovanie lícnych kostí. Ako po zákroku estetického dermatológa.

    Londýn sa dostal do sveta filmov. Spoznajte 10 najlepších filmov BFI festivalu

    Filmový festival BFI, ktorý by si nemal nechať ujsť žiadny filmový fanúšik, tradične dorazil do Londýna. Tento rok uviedol 247 filmov pochádzajúcich zo 79 rôznych krajín sveta, z ktorých 42 percent vzniklo z hláv režisérok alebo nebinárnych tvorcov. Na ich premiére nechýbali filmové hviezdy a významné osobnosti, ako je Kristen Stewart alebo Elle Fanning. Event zahájil film Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery.

    Gucci zdoláva svahy. Zimná kolekcia Altitude prvýkrát mieša luxus s technológiou

    Začala lyžiarska sezóna a Gucci nezaostáva. Ako správny zástupca Talianov prichádza so zimnou kolekciou Altitude. Od tých predchádzajúcich sa však líši a to tým, že ponúka nielen luxus, ale aj technické vybavenie pre vrcholové výkony. Na snehu môžete zažiariť s oblečením, ktoré v sebe spája najmodernejšie technológie, precízne spracovanie a nezameniteľnú estetiku módneho domu.

    Luxury Insights: Dubaj víta ďalšiu inováciu. Pohostí lesné nákupné centrum

    Luxusné nakupovanie nadobúda nové rozmery. Návšteva obchodných centier už dávno nie je len o výbere vysnívaných kúskov, jedná sa o unikátny zážitok. Presne to sľubuje najnovší projekt spoločnosti Majid Al Futtaim, ktorá v Dubaji vybuduje prvé tamojšie lesné nákupné centrum. V ňom totiž vyrastie viac ako milión stromov, ktoré budú ochladzovať často neznesiteľne horúce prostredie.

    Nike vracia legendárnu spoluprácu. S Martine Rose oslavuje e-šport a gaming

    Na módnu scénu opäť nastúpilo populárne spojenie dvoch módnych vizionárov. Britská návrhárka Martine Rose a americká značka Nike uvádza ďalšiu spoluprácu. Tentokrát vzdávajú hold svetu e-športu a gamingu, ktorý v ich očiach stelesňuje demokraciu. To všetko zachytáva aj nový model sneakers Shox MR4, prepájajúci nadčasovú eleganciu so športovým duchom.

    Móda v kocke: Saint Laurent narastá na obľúbenosti a Anok Yai je modelkou roka

    Módny dom Saint Laurent oslavuje. Vyšplhal sa na vrchol rebríčka platformy Lyst a stal sa najviac "hot" značkou posledného štvrťroka. Oslavy chystá aj Anok Yai, ktorá bude na tohtoročných Fashion Awards 2025 vymenovaná za modelku roka. Selfridges potom poctí Vianoce spolu s Disney a Dr. Martens vydáva prvú vodeodolnú obuv. Dakota Johnson žiari vo svojej prvej Valentino kampani.

    Pinterest spustil osobného asistenta. Pomôže s nákupom aj psychickou pohodou

    Nová funkcia Pinterest Assistant pretvára spôsob, akým nakupujeme online. Vizuálny AI sprievodca redefinuje nákupný digitálny priestor a mení každú interakciu s platformou Pinterest v osobný dialóg s estetickou víziou. Používateľ vstupuje do prostredia, kde technológia chápe jeho vkus rovnako citlivo ako ľudský poradca. Personalizácia prebieha okamžite a každé odporúčanie rezonuje s individuálnym štýlom. Pomocník premieňa scénu digitálneho nakupovania v priestor, kde estetika a praktickosť splývajú.

    Rapper Rilès vydal nový album. Spracovanie pripomína umelecký rituál

    Francúzsky rapper Rilès premenil vydanie svojho nového albumu THE 25th HOUR na vizuálnu udalosť, akú Paríž dlho nezažila. V galérii Ellia Art Gallery si sadol na 24 hodín a 42 minút k pásu, po ktorom plynuli tisíce prázdnych vinylových obalov. Každý z viac ako 20 tisíc kusov označil odtlačkom svojej ruky potretej červenou farbou, čím ich premenil na limitovanú edíciu aj symbol ľudskej vytrvalosti. Tento čin nadväzuje na jeho predchádzajúce vystúpenie, keď za jeden deň na bežiacom páse prebehol viac ako 200 kilometrov.

    Balmain osirel. Po 14 rokoch ho opúšťa kreatívny riaditeľ Olivier Rousteing

    Vždy, keď sa zdá, že módny kolotoč zmeny kreatívnych riaditeľov skončil, objaví sa ďalšia náhla zmena. Tentokrát zo svojej vedúcej pozície odchádza štyridsaťročný návrhár Olivier Rousteing. Francúzsky módny dom Balmain opúšťa po 14 rokoch v jeho čele. Za svoje pôsobenie dokázal značku prepojiť s popkultúrou, zapojiť ju do sveta nových technológií a vytvoriť vlastnú Balmain Army.

    Svadobné šaty hviezd diktujú trendy. Inšpirujú štýl aj odvahu ďalších neviest

    Deň, na ktorý čaká takmer každá žena. Od romantického pokľaknutia až po veľkolepý obrad je to cesta plná emócií, očakávaní a snov. Všetko sa začína jediným okamihom, iskrivým prsteňom, pohľadom plným lásky a slovami, ktoré zmenia celý život. Od tohto momentu sa začína cesta plná plánovania, nápadov a detailov, na ktorých záleží. Šaty, ktoré nosia celebrity, potom inšpirujú milióny neviest na celom svete, určujú trendy a dokazujú, že elegancia a štýl sú nákazlivé. Výber svadobných šiat je v skutočnosti často momentom, keď sa žena prvýkrát uvidí ako nevesta.

    Hútiovia po takmer piatich rokoch prepustili modelku. Porušovať mala „morálne kódy“

    Jemenská modelka Intissar al-Hammadi je po takmer piatich rokoch opäť na slobode. Cez víkend o tom reportovala agentúra AFP. Dvadsaťpäťročná žena bola uväznená v roku 2021 vojenskou skupinou Hútiovia, ktorá od roku 2015 vládne časti krajiny. Ako dôvod pre jej zatknutie vtedy uviedla "porušovanie lokálnych morálnych kódov", čo ľudskoprávne organizácie označujú za nepodložené.

    Bizarná diéta podľa Vogue. Sedemdesiate roky sa s poruchami príjmu naozaj nemaznali

    V čase, keď klub Studio 54 diktoval nočný rytmus a cigareta v ruke symbolizovala štíhlosť, vznikol fenomén, ktorý dnes pôsobí ako z groteskného sna. Magazín Vogue priniesol "crash diétu". Režim, sľubujúci eleganciu a telo ako z ateliéru Richarda Avedona. Luxusné zúfalstvo zabalené do lesklých stránok. Štýl mal váhu dogmy a káva s vajíčkami bola viac než raňajky, bola to viera.

    ― Reklama ―